top of page
Search
Writer's pictureTamás Rita

Jól jön egy kis motiváció

Updated: Oct 23, 2023

Mentorált diákjaink jól helytálltak a tanév első hetében. Azt mondják ugyan, hogy a középiskola is csak egy suli, nem kell annyit izgulni, de mi azért tudjuk, hogy a változás hatalmas és az ehhez való alkalmazkodás idő. Mi ebben próbáljuk motiválni őket.

Sok új benyomás éri majd őket, több lesz a követelmény, de fontos, hogy rajta maradjanak az úton, hiszen a tanulás, a szakma és a munka világában való helytállás az, ami segíthet a gyerekeknek kitörni.

Egy kis motivációként elvittük a mentoráltakat Kazincbarcikára bevásárolni. Minden diák 30 ezer forint értékben választhatott magának ruhát, cipőt. Már napokkal korábban izgatottak voltak, hatalmas motivációt jelentett ez nekik.

Mi mellettük állunk végig, mentorprogramunk azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek el tudják végezni a középiskolát és utána helyt tudjanak állni a felnőtt életükben is.

De nem csak ők kaptak új ruhákat.

Vannak olyan forrásaink, amelyeknek felhasználása kötött. Ilyenek például a nyári táborozásra kapott támogatások. A megmaradt pénzt mindig a helyi partnereinkkel közös eldöntve használjuk fel. Most arra mutatkozott a legnagyobb igény – és ezt a szabályok meg is engedték -, hogy hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek vásároljunk ruhát.

Ormosbányán nincs ruhabolt, ezért Rudabányára mentünk el elintézni a vásárlást. Minden gyerek 15.000 forint értékben választhatott magának olyan ruhát, ami tetszik neki. Határtalan örömmel válogatottak. Akadt a gyerekek közül olyan, aki még az egyik testvérének is választott valamit.

15.000 forint… kinek mit jelent.

Ugye érdemes ezen elgondolkozni?!


Ha bármelyik programunkat szeretnéd támogatni, itt tudod megtenni:

Tanulj Tesó Alapítvány

Bankszámlaszám: 11711003-21478619

IBAN: HU47 1171 1003 2147 8619 0000 0000

Köszönjük!

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page